Over Man Truck & Bus

Man Truck & Bus NV behoort tot de MAN-groep en is de Belgische invoerder van vrachtwagens, autobussen, autocars en lichte bedrijfsvoertuigen voor de merken MAN en NEOPLAN. Zij verzorgen de invoer, verkoop, marketing, onderhoud en naverkoop. Het merk MAN staat wereldwijd voor efficiëntie, innovatie en klantgerichtheid.

Man Truck & Bus heeft Cereus.be de vraag gesteld om een oplossing uit te werken voor het automatisch installeren van nieuwe laptops en het beheren van windows updates en deployen van softwarepakketten. Momenteel worden de nieuwe laptops aan de hand van een exacte copy of image opgemaakt. Het huidige proces is volledig manueel en vraagt veel tijd per geleverde laptop.

Gewenste oplossing

Er is beslist om Microsoft System Center Configuration Manager te implementeren voor het uitrollen van de laptops. Met deze tool kan Man Truck & Bus gemakkelijk software-updates installeren en kan compliance controleren voor elk toestel in het pc-park van de organisatie, zowel op de hoofdvestiging als op andere locaties.

Gewenste oplossing

Resultaat

Het gebruik van de tool creëert heel wat tijdswinst voor de IT-dienst. Maar ook gebruikers winnen aan efficiëntie. Zij beslissen immers zelf wanneer ze bepaalde upgrades en updates wensen te installeren, en verliezen zo minder tijd. Een win-win-situatie dus.

Daarnaast krijgt de organisatie een overzichtelijk dashboard dat alle toestellen onder controle houdt. De IT-dienst van Man Truck & Bus weet op elk moment wie welke software op welk toestel heeft staan.

Website

https://www.man.eu/be/fl/homepage.html

Door de implementatie van SCCM binnen onze firma hebben we de uitrol van nieuwe hardware geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Naast een vlottere uitrol hebben we nu ook een beter overzicht op onze apparatuur & software wat een enorm voordeel biedt in ons actief security patch management. Cereus begreep onze noden en leverde een project af dat aan al onze eisen voldoet binnen de afgesproken termijn.

Daan Van Isterdael ICT manager van Man Truck & Bus
Company logo