Managed netwerk met onze FortiManager en FortiAnalyzer oplossing
Pieter van Gelooven 14/11/2023

Managed netwerk met onze FortiManager en FortiAnalyzer oplossing

Elke organisatie dat meer dan een Fortinet apparaat (firewall, switch, router) in gebruik heeft, wil op een gegeven moment een centraal punt voor beheer en analyse van verzamelde logbestanden. Alleen door een centraal beheer van configuraties en logbestanden kan een uniform situatiebeeld worden afgeleid. Op deze manier kunnen gevaren in een vroeg stadium worden onderkend en tijdig worden bestreden.

Omdat het runnen van een eigen FortiManager of FortiAnalyzer een hogere investering – maar ook lopende administratieve werkzaamheden – met zich meebrengt, kan de aanschaf van deze dienst beheer door ABC-Groep voor uw bedrijf efficiënter en kosteneffectiever zijn.

Wat is FortiManager?

De FortiManager wordt gebruikt voor het centraal beheren van diverse Fortinet-producten. Hiermee kunt u eenvoudig centraal configuratiewijzigingen doorvoeren en deze op de verschillende apparaten toepassen. Daarnaast krijgt u centraal inzicht in de betreffende firmware-updates en configuratieback-ups.

Ook kunt u FortiManager gebruiken om FortiGuard-updates voor uw Fortinet componenten centraal aan te bieden. De geïntegreerde VPN- en switchmanager ronden de functionaliteit af.

Wat is FortiAnalyzer?

Met FortiAnalyzer zorgt u voor een centrale loggingfunctie voor uw Fortinet-oplossingen. Het voordeel van een gecentraliseerde logfunctie is een holistisch beeld van uw infrastructuur. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een Security Operation Center (SOC). De geïntegreerde Indicator of Compromises (IoC)-functie informeert u proactief als er gecompromitteerde hosts of servers in het netwerk zijn.

Concentreer u op uw core business met onze FortiManager en FortiAnalyzer oplossing

Wij verzorgen de firmware-updates, zorgen voor de nodige opslagmiddelen en beschikken over een redundante verbinding met alle grote carriers, waardoor wij de ideale omstandigheden bieden om uw verschillende locaties met elkaar te verbinden – desgewenst zelfs wereldwijd. Omdat onze serverlocatie zich in België bevindt, kunnen ook de strenge richtlijnen voor gegevensbescherming van de Europese Unie worden gegarandeerd. Dit biedt een extra meerwaarde ten opzichte van de cloudoplossing van de fabrikant zelf.

Wij bieden u de mogelijkheid om de functies van beide producten als service of als add-on voor uw beheerde firewall aan te schaffen. Hier vertrouwen we op de speciale FortiAnalyzer, omdat deze nog steeds de functie van de "Indicators of Compromises" heeft en dus een duidelijke meerwaarde biedt ten opzichte van de geïntegreerde analysefunctie van de FortiManager.