Uitdaging

Thon Hotels wou een manier voorzien om gasten die hun kamer niet elke dag lieten schoonmaken te belonen met een voucher. De bestaande toestellen die hiervoor werden gebruikt waren niet langer ondersteund en gingen ze op zoek naar een nieuwe oplossing. Hierdoor ontstond onze samenwerking tot het ontwikkelen van een applicatie. Deze applicatie was een op-maat-ontwikkelde Android applicatie voor een kiosk met parallel een website.

Oplossing

Eerst werd er met de klant gekeken naar hoe de huidige flow werkte en van daaruit gingen we aan de slag met de applicatie enerzijds van de grond op terug te ontwikkelen alsook te kijken naar welke extra functionaliteiten er gewenst waren. Zo zijn we overeen gekomen af te stappen van de huidige manier van donaties maken en deze te vervangen door QR-codes die zowel aan kiosks áls aan de bar gebruikt kunnen worden.

Oplossing

Technologie

De hotelmedewerkers gebruiken een Android applicatie gemaakt op basis van een Angular applicatie met daarover het Ionic framework op de Android applicatie te maken. Dit stelt hen in staat terug te vallen op een website indien nodig. Samen met de website draaien de Java backend alsook de SQL Server op een Azure cloud omgeving.

Resultaat

Hotelgasten kunnen nu met een gekregen QR-code een donatie maken aan de kiosk die in het hotel staat óf hun QR-code gebruiken aan de bar om korting te krijgen op een consumptie. De medewerkers die de kamers poetsen kunnen gebruikte codes heractiveren en uitdelen aan gasten die hun kamer niet wensen gekuist te hebben. Management kan ten alle tijde QR-codes genereren die dan via mail geleverd worden aan het juiste hotel.

Resultaat

Support achteraf

Ook voorziet ABC-Groep voor Thon Hotels het onderhoud en de ondersteuning van de ontwikkelde applicatie. We zorgen ervoor dat de applicatie goed blijft werken en ons ontwikkelteam staat klaar voor vragen achteraf. 

Gebruikte oplossingen

Gebruikte expertises

De prettige samenwerking kenmerkte zich door de bereikbaarheid en beschikbaarheid van het ABC-Groep team.

LievenVan Beversluys
Lieven Van Beversluys IT Manager
Company logo