Hoe meer verdienen en toch minder belastingen betalen?
Youri Vanderleyden 19/03/2018

Hoe meer verdienen en toch minder belastingen betalen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging speelt het loonpakket een belangrijke rol. Maar meer verdienen is vaak ook meer belastingen betalen. Dat heb je waarschijnlijk en jammer genoeg zelf al ondervonden op het moment dat je opslag kreeg. Gelukkig zijn er een heel pak alternatieve voordelen die je werkgever je kan aanbieden.

En vaak zijn deze flexibele vormen van verloning gemakkelijker te realiseren bij een KMO dan bij een multinational. Deze manier van alternatieve verloning zorgen voor een opslag zonder dat je er meer belastingen op betaalt:

 

1)      Tussenkomst in de betaling van verwarming, elektriciteit en andere persoonlijke uitgaven voor thuiswerk, ook wel de bureauvergoeding genaamd (+/- 120 euro per maand)

2)      Strijkdiensten en/of boodschappendienst aangeboden door het bedrijf. (met verschillende collega’s kan je samen onderhandelen)

3)      Meer tijd (extra verlofdagen ipv geld)

4)      Een bedrijfsfiets met alle toebehoren

5)      Een 6 wheels leasecontract: bedrijven kunnen een auto én een fiets leasen in hetzelfde contract. De auto is dan iets goedkoper, maar je krijgt er een leuke koersfiets bij

6)      Extra nettovergoedingen (ook voor carwash en auto)

7)      Premies voor verjaardagen (vraag eens een verjaardagscadeau aan je baas) geboortes en trouwfeest

8)      Sport en cultuur op kosten van de baas: je werkgever kan cultuurcheques aanschaffen voor jou of je fitnessabonnement terugbetalen (tot 100 euro per jaar vrij van RSZ en belastingen)

9)      Gesplitte tankkaart: rijd je graag met de moto of Vespa in de zomer? Met een gesplitte tankkaart kan je zowel de wagen als je moto volgooien.

10)   De baas betaalt (een deel ) van je crèche. Werkgevers kunnen tot 50 euro per maand terugbetalen voor de crèche

11)   Aandelenopties en warrants: Ipv een bonus op het einde van het jaar kan je vragen om wat aandelenopties te krijgen. Dat is goedkoper voor de baas en jezelf. En je krijgt een extra band met jouw bedrijf!

 

Stap je morgen met dit lijstje het kantoor van je baas binnen? 
Dan wensen we je veel succes bij je onderhandelingen :)