Expert in de kijker: Tanee Grade
Skout Knappers 28/02/2024

Expert in de kijker: Tanee Grade

Hallo ik ben Tanee Grade, ik ben developer bij ABC-Groep. Ik leid ook onze Juniors op in ons coachingsprogramma en ik ben project lead bij de klant. Ik ben al 5,5 jaar developer nu en ik werk sinds 3,5 jaar voor ABC-Groep. 

 

Hoe is het om te werken bij ABC-Groep?

Wat ik heel fijn vind aan ABC is de collegialiteit. We zitten samen dichtbij elkaar, we kunnen elkaar helpen. Ookal zit je niet bij dezelfde klant; als je vragen hebt kan je elkaar altijd helpen. Wat ik ook heel aangenaam vind is dat het een platte structuur is hier. Dus als je iets aan een leidinggevende wilt vragen. Dat kan gewoon, er wordt open gecommuniceerd.

Wat vind je van de werkomgeving en cultuur?

Het kantoor ligt aan de Kalmthoutse Heide en is zeer bereikbaar. Waar wij met het Java team zitten is heel fijn aangekleed en heel gezellig. We kunnen ook zeer vaak thuiswerken, dat is altijd een mogelijkheid. Nu de ruimte waar je mij in ziet zitten is de relaxruimte. Er staat hier ook een shotterkast dus er is altijd plezier. De receptie is ook heel mooi bij ons, want er staat een vijver. 

Hoe is de collegiale sfeer?

Hoe zijn de collega's bij ABC? Ik kan enkel maar zeggen dat het een heel uitbundige bende is, waar iedereen welkom is. Het maakt echt niet uit wie je bent of hoe je bent, iedereen is welkom. Iedereen helpt gewoon elkaar en dat is echt zo een toffe sfeer om in te werken.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden binnen ABC-Groep. Eerst en vooral, je kan certificaten behalen om expert te worden in iets, bijvoorbeeld Java Spring. Daarnaast kan je bij de klant ook altijd doorgroeimogelijkheden krijgen. 

Heb jij al kunnen groeien?

Ik heb al redelijk wat groeimogelijkheden gehad binnen ABC. Een van de eerste dingen waaraan ik denk is de Devoxx beurs die je hebt hier in België. Daar hebben we bijvoorbeeld een best practices talk gevolgd. Die kan je altijd in het programmeerleven gebruiken. Daarnaast ben ik ook coach van de Juniors en begeleid ik ook de stages. Dit doe ik nu minder omdat ik ook doorgroeimogelijkheden heb gehad bij de klant. Waar ik nu projectlead ben; dus daar kruipt iets meer tijd in. 

Wat is jouw favoriete tech gadget?

Mijn favoriete gadget is een noise cancelling headphone. Het is gewoon comfortabel om je te concentreren. Ook als je veel moet bellen, zoals mij dat helpt echt voor een hele dag door te komen en deze is ook gewoon heel cute.