Een PWA voor Judo Vlaanderen

De Vlaamse Judofederatie (VJF) gaat sinds 17 oktober 2020 officieel als Judo Vlaanderen (JV) door het leven. Judo Vlaanderen is een organisatie die judo promoot, onderwijst en wedstrijden organiseert in de Vlaamse regio van België. https://www.judovlaanderen.be/

Om hun trainers in staat stellen om van overal toegang te krijgen tot educatief materiaal, heeft ABC-Groep een Progressive Web App (PWA) gebouwd bovenop het Umbraco CMS. Alsook kunnen de trainers hiermee op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Judo Vlaanderen door middel van pushmeldingen. Meer informatie over het groeimodel van JV kan u hier vinden: https://judovlaanderengroeimodel.be/

Een PWA voor Judo Vlaanderen

Progressive Web Apps (PWA's)

Progressive Web Apps, of PWA’s, vertegenwoordigen een moderne benadering van webontwikkeling met als doel een meer app-achtige ervaring te bieden aan gebruikers, terwijl de toegankelijkheid en flexibiliteit van traditionele websites behouden blijven. In essentie zijn PWA’s websites die gebruik maken van de nieuwste webtechnologieën en -standaarden om functionaliteiten aan te bieden die traditioneel geassocieerd worden met native mobiele apps.

Eenmaal gedownload zijn ze bijna niet te onderscheiden van native mobiele apps. PWA’s worden ondersteund op zowel Android als iOS.

Progressive Web Apps (PWA's)

Installatie op het startscherm

Een ander belangrijk aspect van PWA’s is hun vermogen om geïnstalleerd te worden op het startscherm van het apparaat van de gebruiker, net als een native app. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van een webapp-manifest, dat een JSON-bestand is dat metadata over de app verstrekt, zoals de naam, pictogram en start-URL. Eenmaal geïnstalleerd, worden PWA’s gestart in de volledig schermmodus, waardoor gebruikers een meer meeslepende ervaring krijgen.

Installatie op het startscherm

Pushmeldingen, responsive en dus een overtuigend alternatief

PWA’s bieden pushmeldingen aan, net als een native app, waardoor ze gebruikers kunnen betrekken zelfs wanneer ze de app niet actief gebruiken.

 

PWA’s zijn ook ontworpen om snel en responsive te zijn, ongeacht het apparaat of platform waar ze van worden geopend. Dit wordt bereikt door technieken zoals responsive ontwerp, lazy loading en code splitting, die ervoor zorgen dat alleen de noodzakelijke resources worden gedownload en gerenderd, resulterend in snellere laadtijden en soepelere prestaties.

 

Over het algemeen bieden PWA’s een overtuigend alternatief voor traditionele native apps, waarbij ze het bereik en de toegankelijkheid van het web combineren met de betrokkenheid en functionaliteit van native platforms.

Pushmeldingen, responsive en dus een overtuigend alternatief

Umbraco CMS

De Groeimodel App maakt gebruik van het Umbraco Content Management System. Een CMS stelt de beheerder van een website in staat om vooraf gedefinieerde inhoud te beheren en daardoor de website gemakkelijk aan te passen zonder tussenkomst van een ontwikkelaar. We hebben dit krachtige concept benut tijdens de ontwikkeling van de Groeimodel App om Judo Vlaanderen in staat te stellen niet alleen de inhoud op de meeste pagina's aan te passen, maar ook de structuur en items van het menu zelf.

Umbraco CMS

Conclusie

Met de combinatie van een Progressive Web App en het Umbraco CMS heeft Judo Vlaanderen een krachtige omgeving in handen om eenvoudig content beschikbaar te stellen aan al hun trainers op eender welk mobiel toestel.

Gebruikte oplossingen

Gebruikte expertises