Up-to-date blijven: de techs, de mensen, de projecten, … the challenge
Youri Vanderleyden 22/02/2022

Up-to-date blijven: de techs, de mensen, de projecten, … the challenge

Wat betekent het om als een groeiend bedrijf in IT-consultancy up-to-date te blijven? De mix en balans vinden tussen persoonlijke interesses, opkomende technologieën en de projecten bij klanten is altijd een uitdaging geweest.

Ons bedrijf bestaat in de eerste plaats uit onze mensen, enthousiaste collega's met uiteenlopende interesses en persoonlijke visies. De éne zijn carrièrepad ziet er helemaal anders uit dan de andere. Het is ook heel menselijk dat bepaalde keuzes en interesses veranderen doorheen de jaren. Wij spelen hierop in door een zeer persoonlijk carrièretraject uit te stippelen. Een traject dat vaak in wederzijds overleg zal worden bijgestuurd om een optimale ondersteuning te bieden. Een traject dat uitdagingen en targets zal aanbieden om groei te stimuleren.

Hoewel echte specialisten zeer gegeerd zijn voor specifieke projecten, blijft een breed profiel met een grote leergierigheid ook steeds interessant voor de projecten bij onze klanten. Elke consultant komt wel eens in aanraking met een project waar een technologie gebruikt wordt die hij of zij nog nooit heeft gebruikt, en daarmee is deze technologie op zich niet per definitie nieuw. Met onze in-house technische sessies en workshops bouwen we voortdurend aan de breedte van onze profielen.

Maar hoe blijven we dan up-to-date met nieuwe of opkomende technologieën? Enerzijds hebben we onze experten die binnen hun field of expertise de community in het oog houden en weten wat er belangrijk is om op in te pikken. Hoewel elke consultant bij ons naar een conferentie kan bv. Techorama, sturen we onze coaches naar meer gespecialiseerde conferenties. Zo hebben 2 .NET coaches voorbije december 6 dagen lang de Devintersection conferentie gevolgd in Las Vegas. Uiteraard zaten ze op de eerste rij om de talks van Scott Guthrie, Scott Hanselman of Jeff Fritz aandachtig te volgen.

De opgedane technische kennis wordt in de weken en maanden erop toegelicht aan de collega's door het organiseren van tech sessies, demo's en workshops. Topics reiken van .NET Maui, Blazor, OpenTelemetry, Azure, minimal API’s, … tot zelfs PowerApps.

 

The challenge is real maar met de juiste mensen op de juiste plaats is deze mix net de ideale basis om alle collega's de kans te geven technisch te groeien in hun carrière.

 

Las Vegas

Tech Ses

Asp Core 6