Techorama 2024: Een Feestelijke Editie met ABC-Groep Collega’s
Dave Brouwers 14/05/2024

Techorama 2024: Een Feestelijke Editie met ABC-Groep Collega’s

Welkom bij Techorama 2024, de Fun Fair Edition, ter ere van het 10-jarig jubileum. Techorama, een toonaangevend technologie-evenement dat een schat aan inzichten biedt voor IT-professionals, ontwikkelaars en innovators vond dit jaar plaats van 6 tot 8 mei. Gedurende drie dagen konden onze collega’s de nieuwste trends en innovaties ontdekken in een setting die serieuze inhoud combineert met luchtige momenten, zoals de aanwezigheid van een mentalist, een jongleur, minigames en een lunapark.

In de dynamische wereld van technologie en innovatie is het cruciaal voor professionals om voortdurend op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Voor twee opmerkelijke collega's van de ABC-Groep was dit niet anders. Voordat we ons verdiepen in de meest opmerkelijke sessies die onze twee collega’s hebben bijgewoond, laten we eerst even met hen kennismaken: Ouadia Azidan en Thomas Claessens.

Ouadia, een doorgewinterde softwareontwikkelaar met een passie voor nieuwe technologieën, staat bekend om zijn scherpe geest en zijn vermogen om complexe problemen op te lossen.

Thomas is een jonge en ambitieuze IT-consultant die altijd op zoek is naar manieren om zijn vaardigheden uit te breiden en zijn kennis te verdiepen.

Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke sessies die hun aandacht trokken:

·         "Level Up with GitHub Copilot - A Journey to Customization" - April Yoho
Github Copilot is nog véél meer dan enkel een chat/suggestie functie, je kan o.a. ook de codebase scannen op secrets, dependency problemen, enz.

·         "The Developer's Guide to AI Powered Apps with Semantic Kernel" - Stijn Castelyns
Semantic Kernel is een open-source SDK (Software Development Kit) die het eenvoudig maakt om AI-agents te bouwen die je bestaande code kunnen aanroepen. Het fungeert als een orkestratielaag tussen grote AI-taalmodellen en jouw eigen code, waardoor je nieuwe ervaringen voor gebruikers kunt creëren.

·         “Murder Under the Big Top: An Azure AI Vision Mystery” - Michelle Sandford
Hoe kan je objecten detecteren met behulp van AI?

·         “Building Cloud Native AI Apps with .NET 8” - Scott Hunter
Een overzicht van hoe met .NET Aspire een gedistribueerde applicatie gebouwd en uitgerold kan worden in Azure.

Kortom, Techorama 2024 was een geweldige ervaring voor onze ABC-Groep collega’s. Ze keerden terug met nieuwe kennis, inspiratie en waardevolle contacten. We kijken al uit naar Techorama 2025!

Wil je meer weten over Techorama? Bekijk dan de officiële website voor het volledige programma en informatie over toekomstige edities.

1000014144 2

1000014152 2

IMG 0069

IMG 0147 2