Talent management aanpak bij ABC-Groep
Youri Vanderleyden 04/10/2022

Talent management aanpak bij ABC-Groep

ABC-Groep is een end-to-end ICT partner die zich specialiseert in Java, Managed Services, System Engineering, Microsoft .NET en Microsoft 365. De organisatie beseft heel goed dat mensen, expertise en talent de hoeksteen vormen voor succes. Daarom is ABC-Groep voortdurend op zoek naar manieren om mensen te ondersteunen in hun carrière en hun ambities te realiseren.

Ken Coenen, Business Unit Manager bij ABC-Groep, legt uit: "Expertise is de sleutel. Onze klanten eisen dat onze mensen experts zijn in hun vakgebied - en één van onze belangrijkste doelstellingen is ervoor te zorgen dat onze mensen de vaardigheden, kennis en expertise hebben om een geweldige service te leveren aan onze klanten."

ABC-Groep ontdekte enkele jaren geleden Unit4 Talent Management. Ken legt uit: "Tijdens de keuze van een Talent Management platform waren er voor ons drie aspecten belangrijk: performance monitoring, learning management en people engagement. Unit4 stelt ons in staat om dit alles te bereiken in één geïntegreerde en zeer slimme oplossing." 

Unit4 als veelzijdig Talent Management platform

ABC-Groep gebruikt alle Unit4 Talent Management modules om betrokkenheid binnen de organisatie te verbeteren en zich als werkgever aantrekkelijker te maken. Het cloud platform biedt een 360 graden overzicht van zijn medewerkers, waardoor managers betere inzichten krijgen die hen helpen om één-op-één gesprekken gesprekken te voeren met de mensen. Tijdens het opvolgingsgesprek met de consultant kunnen ze ABC medewerkers leer- en ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden om hun groei en en carrière ambities te ondersteunen. "Als ik het Unit4 platform laat zien aan potentiële kandidaten, maakt het het leren heel tastbaar. Unit4 is een echte differentiator als het gaat om het winnen van de 'War for talent' . Het maakt van ABC-Groep een meer innovatieve, dynamische en vertrouwde plaats om te werken." zegt Ken.

Meten van betrokkenheid

Meer inzicht in de gedachten van de medewerkers is een enorm voordeel, want die feedback helpt om van je bedrijf een meer aantrekkelijke werkomgeving te maken. We hebben als ABC-Groep dan ook als belangrijke doelstelling om de betrokkenheid in de verschillende teams systematisch te verhogen.

ABC-Groep vertrouwde voorheen op een éénmalige, jaarlijkse enquête om de betrokkenheid van iedereen te meten. CEO Guy Hendrickx zegt: "Het was een eenmalige, jaarlijkse momentopname. We stelden vragen als: 'Wat vind je leuk aan werken bij ABC? Wat vind je niet leuk? Wat kunnen we beter doen? Goede vragen, maar het was gefragmenteerd, handmatig en het ontbrak aan echte inzichten."

Guy zegt, "Met behulp van de Engagement module van Unit4, kunnen we deze betrokkenheidsscore tweewekelijks meten en volgen, maandelijks, of wanneer we maar willen. Feedback van de consultant verzamelen - weten wat ze wel en niet leuk vinden over ons als werkgever - is een enorme concurrentiefactor."

"Door Unit4 te gebruiken, zien we een gestage toename in onze people engagement scores," zegt Guy. "Unit4 speelt een belangrijke rol in de toekomstige groei van ABC-Groep. Het zal ons helpen bij het definiëren, meten en begrijpen van betrokkenheidsniveaus in de hele organisatie - en ons ultiem helpen om van ABC-Groep een geweldige werkplek te maken."

Opvolging van prestaties

ABC-Groep gebruikt de Performance Module om één-op-één gesprekken beter te organiseren en in te vullen.
"Wij gebruiken de prestatiemodule om de de loopbaan van mensen op te volgen. Luisteren naar wat een consultant wilt bereiken in de komende jaren van zijn of haar carrière is cruciaal. Naast informele evenementen, streven we ernaar om elke consultant vier tot vijf keer per jaar te spreken jaar om over hun carrière te praten, en Unit4 stelt ons in staat hun loopbaan fijner op te volgen," zegt Ken.

Het open karakter van het Unit4 platform heeft ook andere voordelen voor ABC-Groep. Ken opnieuw: "We integreren de gegevens uit Unit4 met onze eigen ABC-People applicatie - bijvoorbeeld om cv's te genereren voor onze klanten. Een up-to-date en correct cv bepaalt namelijk of een consultant kan beginnen aan een opdracht of er in het selectieproces van de klant gekozen wordt voor een andere kandidaat."

Learning management systeem

Groei is een belangrijke waarde van ABC-Groep. We zijn er sterk van overtuigd dat wij groeien wanneer onze mensen groeien. De ABC-medewerker wil zowel op persoonlijk als op professioneel vlak steeds meer bereiken en streeft ernaar een betere versie van zichzelf te worden. We ondersteunen dit ten volle door het aanbieden van kwalitatieve opleidingen doorheen de carrière van de consultant.

De Learning module van Unit4 maakt integraal deel uit van deze inspanningen. We bieden de consultants klassikale-, online- en gemengde cursussen en trajecten. De organisatie reikt certificaten uit, legt de informatie vast in CV's en stelt lesgevers aan. Op deze manier zal ABC-Groep zich in de toekomst blijven richten op het verhogen van de retentie en het aantrekken van nieuwe talenten.

Bekijk het volledige interview in de volgende video: