ICT beheer op maat van uw kmo
25/10/2022

ICT beheer op maat van uw kmo

ABC-Groep is een alles-in-één ICT partner uit Kalmthout waar we met een team van gepassioneerde en professionele medewerkers bouwen aan de digitale toekomst van onze klanten.

Waarom ICT uitbesteden?

In veel gevallen heeft een KMO zelf geen IT experten in dienst of hebben ze beperkte kennis. Heel vaak zien we zelfs dat de zaakvoerder van een bedrijf de dagelijkse ICT taken op zich neemt.”, opent Ken Coenen, Manager bij ABC-Groep. “ICT beheer vereist gespecialiseerde vaardigheden. Bij ABC-Groep krijgt u toegang tot expertise zonder dat u op voltijdse basis experten hoeft in te huren. Bovendien kunt u zich als zaakvoerder op uw bedrijf concentreren en verdergaan met dagelijkse activiteiten in het vertrouwen dat uw IT-systemen goed beheerd worden.

De beveiliging van de bedrijfsdata is ook een belangrijk aandachtspunt geworden. Het aantal cyberincidenten bij Belgische KMO’s stijgt exponentieel.”, zegt Ken. “Weerbaar zijn tegen cyberaanvallen begint bij een goede voorbereiding. Dankzij onze security oplossing pakken onze experten beveiliging op verschillende niveau’s van de ICT omgeving aan en bent u extra beschermd.

De juiste ICT partner

Goed nadenken alvorens uw ICT uit te besteden is belangrijk en kan frustraties achteraf vermijden. “Een partnership begint bij elkaar beter leren kennen. We zien bijvoorbeeld dat sommige van onze klanten graag zelf nog een aantal dingen vastpakken.”, merkt Ken op. “Kijk ook goed na wat u voor de maandelijkse kostprijs in ruil krijgt. Welk werk wordt apart aangerekend? Doet de partner ook proactieve monitoring van de omgeving? Is patch management inbegrepen? Het zijn maar enkele vragen die u bij die oefening moet stellen.”, adviseert Ken.

Zorg er ook voor dat u een partner selecteert met een vast aantal consultants en een brede expertise. Werknemers hebben graag één aanspreekpunt voor ICT gerelateerde problemen. Wij hebben om deze reden recent ons aanbod uitgebreid met VoIP en managed print services.”, vult Ken aan.

Klaar voor een volgende stap?

Als eerste stap raden we een vrijblijvende ICT audit aan”, begint Ken. “Via deze weg krijgen we inzicht in uw omgeving. Ons rapport geeft een overzicht wat betreft de kwaliteit en veiligheid van uw ICT omgeving. Naast de vaststelling van eventuele problemen stellen we uiteraard ook oplossingen en een langetermijnvisie voor.”, legt Ken uit. “Omdat we vaak merken dat het aanbod van ICT partners zéér uiteenlopend is, bespreken we onze prijsofferte grondig. Altijd zal ABC-Groep haar klanten voorzien van advies naar de noden, wensen en het budget van de klant.

Afbeelding Ken