Collega Mees in de kijker
Youri Vanderleyden 13/07/2023

Collega Mees in de kijker

Vandaag zetten we onze collega Mees in de kijker!

Hij is sinds 2020 één van de stuwende krachten in ons Java team.
Mees neemt ons mee in zijn wereld als gepassioneerde Java Developer.

Ik ben gestart bij ABC-Groep als stagiair tijdens de corona-periode.
Ik woonde op dat moment in Nederland en geraakte de grens niet over. Een beetje bevreemdend aangezien alles online verliep en het niet voelde alsof ik meedraaide in het bedrijfsleven.

Het werd dus een echt corona-project waarbij ik meewerkte aan het programmeren van een robot die functioneerde als compagnon in een rusthuis. De robot meet de temperatuur op en onthoudt welke medicatie de bewoners moeten krijgen.

Na mijn stage ben ik dan vast in dienst gegaan bij ABC-Groep.
Mijn keuze voor consultancy stond al langer vast, aangezien dit zorgt voor een steile leercurve en je terechtkomt in verschillende omgevingen. Ik wilde niet vastroesten op een interne functie.

Momenteel werk ik 2 à 3 dagen thuis.
Persoonlijk kan ik me thuis beter concentreren, maar vind ik zowel persoonlijk als professioneel de band met mijn collega’s zeer belangrijk.

Een typische kantoordag ziet er als volgt uit: we starten om 8u bij de koffiemachine en hebben dan even de tijd om bij te kletsen.
Om 10u hebben we onze dagelijkse stand-up.
Rond de middag lunchen we samen en sluiten we af met een rondje tafelvoetbal of strijden we om de eer op het dartbord.

Mijn toekomstplannen liggen nog niet helemaal vast, maar ik droom alvast om aan de slag te gaan als Team Lead of Architect.
De job graag doen blijft het belangrijkste, dus we zullen zien wat de toekomst brengt.
Ik ben graag bezig met verschillende zaken die me boeien en die kansen krijg ik volop bij ABC-Groep.

Naast het programmeren hebben we de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen. Certificaten zijn altijd een meerwaarde op je CV.
We wonen ook regelmatig conferenties bij en leren uit de expertise van anderen.

Het lastige van consultancy is het blijven inzetten op engagement, maar door regelmatig samen te komen slaagt ABC-Groep hier wonderwel in. Naast het bezoeken van conferenties hebben we nog onze maandelijks filmavonden (met etentje), company meetings, technische sessies, enz.

Ook gesprekken met je coach en unit manager komen regelmatig aan de orde.

Door te werken als consultant bij ABC-Groep leerde ik enorm veel bij op korte termijn en vind ik de afwisseling en sociale activiteiten een grote meerwaarde hebben.
Ik zou het iedereen kunnen aanbevelen!