7 Ideeën voor een betere lunchpauze
Youri Vanderleyden 15/11/2018

7 Ideeën voor een betere lunchpauze

IT consultants zijn graag en veel bezig met hun beroep.

IT en technologie zijn hun passie, werk en hobby. Fantastisch natuurlijk, maar het heeft ook een heel belangrijke keerzijde.

De dagen achter de computer zijn soms lang en al te vaak worden de lunchpauzes overgeslagen of doorgebracht achter een scherm. Toch is het belangrijk om deze lunchpauzes te nemen en er iets mee te doen! 

Hier kan je 7 ideeën vinden om iets te maken van je lunchpauze:

1. Eet niet aan je bureau. De middagpauze is hét moment bij uitstek om je collega’s beter te leren kennen of om nieuwe collega’s van andere teams te ontmoeten. Wié je kent is soms belangrijker dan wàt je kent, dus dat wat meer mensen weten wie je bent en wat je doet kan nooit kwaad!

2. Een tweede reden om samen met collega’s te eten is jouw creativiteit.  In de ontspannen sfeer aan de eettafel ontstaan vaak al spelenderwijs originele ideeën. Omdat we onze hersenen eventjes niet meer op “werkmodus” hebben staan, denken we makkelijker outside-the-box en zien we vaak nieuwe invalshoeken.

3. Neem voldoende tijd voor een energie-opwekkende maaltijd! De vetten en suikers in voorverpakte maaltijden maken je vaak sloom en moe achteraf. Slaatjes, fruit en mager vlees zorgen voor een nieuwe gespreide dosis energie en een productieve namiddag.

4. Beschouw je lunchpauze als heilig! Plan je lunchpauze in je agenda en laat ze niet vallen voor “die belangrijke meeting”. Je lichaam en geest hebben die pauze nodig om even op te laden zodat je er in de namiddag opnieuw tegenaan kan.  Een pauze laten vallen ten voordele van een vergadering is dan ook contraproductief. Je werk in de namiddag kan er onder lijden.

5. Maak extra energie vrij! Door een half uurtje te sporten doe je je bloed stromen, je spieren werken en maak je extra energie vrij in hoofd en lichaam. De voordelen van zo’n portie bonusenergie zal je in de namiddag merken. Terwijl je minder actieve collega last krijgt van een 15u-dipje, ben jij productiever dan ooit.

Misschien het moment om die pingpong- of voetbaltafel nog eens aan je baas voor te stellen?

6. Multitasken is contra-productief. Dus laat die smartphone op je bureau liggen. Focus je op de fijne gesprekken met collega’s en op je gezonde lunch. Onmogelijk om dat verlengstuk van je lichaam achter te laten? Begin dan met één wifi-vrije middag per week en ontdek dat Stefanie van de boekhouding eigenlijk toch écht wel mooie ogen heeft.

7. Als Stefanie graag wandelt, nodig haar dan uit om even een ommetje te maken. Snuif wat frisse lucht op, ledig je hoofd en vul je longen.