5 redenen waarom IT’ers van job veranderen
Youri Vanderleyden 23/11/2021

5 redenen waarom IT’ers van job veranderen

1.Leren van nieuwe technologieën

Technologie verandert voortdurend. In de praktijk merken we vaak dat werkgevers te weinig investeren in hun werknemers waardoor het personeel beperkt blijft in het uitbreiden van hun kennis en is er zelden budget voor het behalen van certificaten.

Bij de ABC-Groep bieden we elke werknemer de kans om continu te evolueren als professional, gekoppeld aan een verscheidenheid van opleidingsmogelijkheden.

2. Geen doorgroeimogelijkheden

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun job opzeggen, is een gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Te lang in een functie blijven zonder door te groeien is demotiverend.

Het management van ABC-Groep heeft een duidelijk carrièrepad uitgestippeld, waardoor je samen met onze ervaren coaches gaandeweg kunt ontdekken wat je écht graag doet en wat jouw drijfveer is.

3. Work-life balance

Geef medewerkers voldoende autonomie

Medewerkers blijken tevredener te zijn op hun werk wanneer ze meer vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen binnen hun job. Dat gaat van hoe ze mogen werken tot welke opdrachten ze toegewezen krijgen, van hoeveel ruimte ze krijgen om initiatief te nemen tot hoeveel inspraak ze hebben in processen en beslissingen die met hen te maken hebben.

Sta flexwerk toe
De introductie van het flexwerken waarbij medewerkers kunnen telewerken, of via een systeem van glijdende uren om hun werkschema zelf te kunnen indelen is vandaag de dag niet meer weg te denken. Bij ABC-Groep is dat niet anders. 

4. Tijd en energie steken in de samenwerking en werksfeer

Het spreekt vanzelf dat de sfeer en onderlinge relaties heel belangrijk zijn. Zeker in IT aangezien consultants vaak voor een lange periode bij de klant zitten.

Maandelijks organiseren we fun activiteiten/etentjes etc… Daarnaast zijn er tal van teambuildingactiviteiten (denk aan paintballen, bowlen… ) om het groepsgevoel te bevorderen.

5. Salaris en financiële stabiliteit

Hebt u meerdere evaluaties op jaarbasis? Hoe wordt uw loon bepaald?

Bij de ABC-Groep wordt aan elke werknemer een coach toegewezen. Deze persoon zal je op regelmatige basis evalueren, waarbij we je noden en verwachte salaris kunnen bepalen.

We bieden een correct en aantrekkelijk salaris aangevuld met een leasewagen en tal van extra legale voordelen. Elk pakket is op maat van senioriteit.

Kortom: “Play hard, Work hard”

Twijfel je al enige tijd om van job te veranderen?

Neem zeker eens contact op met de ABC-Groep om uw carrièremogelijkheden te bespreken!

 

3Ad5369b D888 474F A461 9F81254f379d